Select extra fields in module options!

Title

                

Efter min mening er et godt brød, når det er med en god saftig kerne, og en sprød skorpe. Smagen kommer af det produkt vi vælg, der findes mange mel kvaliteter, og de giver alle smag efter hvordan vi behandler det.

Den gode og saftige kerne er et godt rørt/æltet brød, hvor dejen er blevet godt spændstig. Oftest føles den som vat at røre ved. Den kan være fugtig, og let klisteret, men slipper let når man røre ved den.

Den sprøde skorpe får vi når vi bager brødet i høj varme, giver lidt ekstra hvis vi laver en gang damp i ovnen, enten ved at komme 1 dl koldt vand ind i en varm bradepande når brødet er sat ind, eller komme nogle isterninger ind, som afgive damp under bagningen.

Jeg syntes økologiske mel, og gerne købt direkte fra møllen der har lavet det giver den bedste smag. Lader gerne dejen langtids hæve så smagen af melet når ind i brødet. Så holder jeg heller lidt igen på gæren, og kommer lidt surdej i, eller surmælks produkt, så som a38/ylette/tykmælk/cremfaiche, der giver hæve processen et ekstra kick.

Jeg rører altid mine deje i en røremaskine, har haft stor Glæde af min Kenwood køkken maskine. Det giver nogle fantastisk brød, når de kan blive rørt længe nok. Min gyldne regl for de fleste brød er, at når dejen begynder at samle sig og slippe kanterne af røreskålen, så er den ved at være spændstig. og klar til at blive bagt.

Go To Top