Select extra fields in module options!

Title

En god surdej

En god surdej, kan give dit brød en skøn karataristisk smag i brødet, giver brødet en mere sej og sprød skorpe. 

Sund surdejJeg forsøger ofte at bruge så lidt gær som muligt, og istedet kommer sur dej i, for at forhindre gærsmagen overdøver kornets smag.

Den gode surdej

Hvordan laver du en god surdej? 

Brug altid økologisk mel, 1 del rugmel, 1 del grahamsmel, 2 dele hvedemel, og 4 dele vand, rør det godt sammen i en skål, lig et låg over uden at lukke den helt til, og lad det stå ved stuetemperatur. Rør i det 2 gange dagligt, og lad det stå 3-5 dage, til det begynder have en gærings duft, hen af duften af øl. Du kan se det arbejder ved det bobler i skålen du har det i.

Når du bruger af surdejen, eller ca hver 2-3 dag skal du fodre surdejen. Det vil sige at du skal komme  1 del rugmel, 1 del grahamsmel, 2 dele hvedemel, og 4 dele vand i igen, så den hele tiden får noget at leve af. Hvis du ikke lige får brugt af surdejen en periode kan du godt få lidt rigeligt, så bliver du nød til at hælde lidt ud, så du kan sørge for surdejen ikke bliver dårlig. Hvis den får en eddike lignende duft, så er den ved at blive dårlig.

Go To Top